Politiet vil ha dommeravhør av Agnes Müllers barn

Stavanger 20140429. Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet / NTB scanpix

Stavanger 20140429. Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet (NTB scanpix)

Politiet vil gjennomføre dommeravhør med de to barna til Agnes Elisabeth Müller som ledd i drapsetterforskningen.

02.05.14 17:52

Forsand/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): – I starten av forsvinningssaken hadde vi en samtale med barna. Men nå som vi har en straffesak ønsker vi å gjennomføre et dommeravhør med barna, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til TV 2.

Politiet tror motivet for drapet kan finnes ved å se nærmere på forholdet mellom de to tyske ektefellene. Opplysninger i saken har gått ut på at den 36 år gamle kvinnen var i ferd med å gå fra ektemannen og at hun ville flytte fra boligen i Espedalen.

– Forholdet dem imellom er selvsagt svært interessant for oss. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer om hvordan vi analyserer det. Vi jobber for å få avdekket et motiv, sier politiinspektøren.Søk i grustak

Politiet bruker fortsatt store ressurser på å finne savnede Agnes Elisabeth Müller. Det har foreløpig ikke kommet fram opplysninger som svekker mistanken mot den drapssiktede ektemannen.

– Agnes Müller har vært savnet i over to uker, og det er veldig utfordrende for oss at vi ikke har funnet henne. Det er det viktigste for oss, og vi gjør alt vi kan for å finne henne, sier Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det innebærer blant annet fortsatt systematisk søk der politiet mener det er hensiktsmessig. Det brukes fortsatt hund i søket, blant annet når i letingen i et grustak i Espedalen.

– I tillegg er det mange frivillige som deltar, og det er vi veldig glade for, sier Nord-Varhaug, som er påtaleansvarlig i saken.

Flere avhør

Avhørene av den drapssiktede ektemannen og vitner fortsetter parallelt med letingen.

– Han har jo vært avhørt flere ganger, først som vitne og deretter med status som siktet. Han har først fått forklare seg fritt, og torsdag hadde vi det første konfronterende avhøret, forteller politiinspektøren. Noe av det han ble konfrontert med i det fem og en halv time lange avhøret, var motstridende opplysninger han skal ha kommet med, samt punkter der hans forklaring ikke samsvarer med annen informasjon politiet sitter på.

– Vi ser også etter andre rimelige forklaringer på forsvinningen, men så langt har det ikke kommet fram noe som svekker mistanken mot ektemannen.

Heller ikke i onsdagens fengslingsmøte kom det fram slike opplysninger. Etter møtet sa forsvarer Ørjan Eskeland til Stavanger Aftenblad at den siktede 34-åringen hadde en teori om hvor kona kunne være.

– Vi er fortsatt på et så tidlig stadium i etterforskningen at jeg ikke kan si noe om hva som har kommet fram i avhørene, er alt Nord-Varhaug vil si om forsvarerens uttalelse.

Melding på Facebook

Fredag skriver VG at en tysk venn av Agnes Müller sendte henne en melding på Facebook 27. april uten å få svar, men at denne meldingen ble lest dagen etter. Det er ikke kjent hvem som leste den.

– Aktivitet på sosiale medier er noen av de tekniske undersøkelsene vi holder på med, i tillegg til blant annet teledata, forteller politiinspektøren. Hun sier politiet også ønsker flere vitneobservasjoner.

– Det gjelder først om fremst i tiden rundt klokka 23.20 på kvelden 16. april. Vi håper blant annet å høre fra et par med barnevogn som ble observert ved Oanes kai på det tidspunktet.

Onsdag ble ektemannen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i isolasjon. Han har anket kjennelsen til lagmannsretten som trolig vil behandle saken neste uke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.