OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Påtalemyndigheten mener Bakke er skyldig i alle tre tiltalepostene. Bakkes forklaring er uten troverdighet. Hans forklaring er teoretisk og oppkonstruert, sa politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i sin sluttprosedyre.

Han trakk også frem at de faktiske forhold i saken var innrømmet.

Tidligere kjendismanager Erland Bakke er tiltalt for å ha forfalsket en mail fra Playboy-modell Amalie Olufsen som ble brukt som bevis i Forliksrådet i et søksmål mot VGTV-profil Mads Hansen.

Les også: Kjendismanager i SMS til Elden: - Jeg har lyst å gi Mads Hansen en «dask på lanken»

Playboy-modell nektet

Politiet mener at han dermed har gitt uriktige opplysninger til retten.

- Det er et angrep på rettstaten når man saksøker folk med falske dokumenter, sa politiadvokaten.

Bakke er også tiltalt for ytterligere to punkter for forfalsking som gjelder samme forhold.

Stjerneadvokaten John Christian Elden, som var engasjert av Bakke, sendte forliksklagen, men visste ikke at mailen var forfalsket.

Øvre strafferamme for de ulike tiltalepostene er to års fengsel, men rettspraksis er ubetinget fengsel i 30-40 dager for uriktig forklaring til retten og bøteforhold for selve forfalskningen.

- Det Bakke har gjort er dumt og uriktig å gjøre det. Men jeg mener det neppe er straffbart og at han skal frifinnes, sa forsvarer Jan Erik Teigum i sin sluttprosedyre.

Olufsen nekter for å ha skrevet et eneste ord av mailen, og bakke erkjente i retten onsdag at han hadde skrevet hele mailen. Men har forklarte også at det aldri var ment at mailen skulle være et bevis til søksmålet.

Bakke forklarte i retten at det utelukkende var ment som en del av dialogen mellom ham og Elden.

- Det er teoretisk mulig, men dette gir ingen mening i den virkelige verden, sa politiadvokat Nicolaisen Kveine i sluttprosedyren.

Elden opplyser til Nettavisen at han ikke har mulighet for å kommentere Bakkes forklaring fordi han ikke er fritatt fra sin taushetsplikt.

Kjendiser lo av Bakke

Da tiltalen mot Bakke ble offentlig kjent i mars trakk han seg som manager.

Under rettssaken onsdag dukket kjendiser som Morten Ramm, Hanne Sørvaag, Kim Wigaard og Tina Rekdal opp for å støtte VGTV-profilen Hansen. Han er påført store advokatutgifter i forbindelse med Bakke-saken.

Ved flere anledninger lo kjendisene fra tilhørerbenken da Bakke forklarte seg.

Totalt har Hansen pådratt seg utgifter på rundt 200.000 kroner, men han krever bare maks 80.000 kroner i erstatning fordi dette er utlegg for advokatbistand etter at politiet startet etterforskning mot Bakke.

Det opprinnelige kravet var på 100.000 kroner for påførte advokatutgifter, men dette ble redusert på rettens siste dag.

Det ble også lagt ned påstand fra Hansens bistandsadvokat, Constance Jessen Holm, på at han skulle tilkjennes erstatning for utgifter til saken i tingretten.

I sluttprosedyren til Bakkes forsvarer, Jan Erik Teigum, argumenterte han for uskyld.

- E-posten er argumentasjon overfor Elden på hvorfor dette er viktig for ham. Det er ikke argumentasjon overfor Forliksrådet.

- Hvis hans formål hadde vært å blåse opp et økonomisk krav er dette en dum måte å gjøre det på.

Skulle donere penger mot netthets

Bakgrunnen for at Bakke saksøkte Hansen var at han mente å ha lidt økonomisk tap som kjendismanager etter at Hansen og komiker Morten Ramm hadde hengt ham ut på Instagram. Hansen har over 500.000 følgere på kontoen sin.

Før søksmålet ble sendt til Forliksrådet krevde Elden at Bakke skulle dokumentere det økonomiske tapet. Bakke har forklart i retten at det ikke var penger som var viktig med søksmålet, men at han ønsket en beklagelse fra Hansen.

I retten sa Bakke også at eventuelle penger han ble tilkjent var tenkt å gå til Amnesty International til bekjempelse mot netthets.

- Det går an å gå til Forliksrådet uten å krevet et økonomisk krav. Det går an å gå til Forliksrådet å bare be om oppreisningserstatning.

Bakke har tidligere, i et søksmål mot kjendisfotograf Tina Rekdal, fått en beklagelse i Forliksrådet etter at hun kom men nedsettende kommentar mot ham i én melding på plattformen Jodel hvor brukerne er anonyme.