*Nettavisen* Nyheter.

Politiet vil ha pengene sine

Politiet er lei av å mase på både Lost Weekend og Askøy kommune for å få pengene de skylder dem.

I et brev til Askøy kommune gir politiet i Hordaland uttrykk for å ha gitt opp håpet om å noengang få de 115.000 kronene festivalledelsen i Lost Weekend skylder dem. Ettersom kommunen stilte bankgaranti på 100.000 kroner for festivalen, gjør politiet et forsøk på å få pengene sine fra dem.

Gjentatte purringer til festivalen har ikke ført fram. Det har irritert politiet, som har blitt en av mange kreditorer for den økonomisk skakkjørte Askøy-festivalen.

- Vi er vant til å holde forfallsdatoer, så Lost Weekend har skuffet oss i denne saken, etter gjentatte løfter om å gjøre opp for seg, sier sjef ved økonomiseksjonen, Bjørn Kvamme, i Hordaland politidistrikt.

Men også Askøy kommune har skuffet politiet, som stilte med sivilt vakthold da festivalen ble avholdt i Kollevågen i 2005. For kommunen stilte bankgaranti for festivalen, men da politiet ba dem om penger, mente kommunen garantien ikke gjaldt for den type regninger som politiet kom med. Brevet politiet sendte 4. april er det siste av til sammen tre purringer til kommunen. Kvamme har håp om at det denne gangen vil resultere i en utbetaling.

Det lyktes ikke iBergen.no å få kommentarer fra Askøy kommune tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag