Politiet vil ha voldtektstiltale mot Ap-politiker

Bodø (NTB): Salten politidistrikt ber Statsadvokatene i Nordland om å ta ut tiltale mot en Arbeiderparti-politiker i 30-årene i Bodø for voldtekt.

Politiet sendte sin endelige siktelse, som også er forslag til tiltale, til statsadvokat Hilde Stoltenberg torsdag formiddag, skriver Avisa Nordland.

- Det eneste jeg kan si, er at vi har avsluttet etterforskningen og sendt vår innstilling til statsadvokaten. Jeg kan ikke kommentere innstillingen, sier politiadvokat Bjarte Walla.

Politikerens forsvarer Trond-Ivan Blomsø har ingen kommentar til innstillingen, men sier det har vært seksuell kontakt mellom hans klient og kvinnen. Det har derimot ikke skjedd noe straffbart, mener forsvareren.

Kvinnens bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik mener politikeren har bagatellisert saken. Hun forteller om en vanskelig tid for kvinnen.

Det var 21. juni i år at Ap-politikeren i 30-årene ble pågrepet i bystyresalen på rådhuset i Bodø. Det skjedde ett år og to måneder etter at han ifølge siktelsen møtte kvinnen på et utested i Bodø. De to kjente hverandre ikke på forhånd. Kvinnen var beruset og har hatt problemer med å huske hva hun gjorde, men hun kom til seg selv igjen da hun var på 34-åringens arbeidsplass i det Avisa Nordland tidligere har omtalt som «en svært kompromitterende situasjon». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.