*Nettavisen* Nyheter.

Politiet vil offentliggjøre de siktedes navn og bilder

Foto: Altaf Qadri (Ap)

India i sorg etter 23-åringens død

Seks menn er arrestert i forbindelse med voldtekten av den 23 år gamle studenten, som fredag kveld døde på sykehuset etter en 13 dager lang kamp for livet.

Alle seks ble kort tid etterpå siktet for drap.

Kvinnen satt på en buss sammen med en mannlig venn da de ble angrepet av seks menn som på brutalt vis banket opp begge to og voldtok kvinnen. Etterpå ble de kastet av bussen.

Kroppen til 23-åringen blir nå fløyet hjem til India etter at hun døde på sykehuset i Singapore, og politiet i den indiske hovedstaden har lørdag vært i høy beredsskap, siden gjengvoldtekten har ført til en rekke demonstrasjoner, opptøyer og fakkeltog.

Vil offentliggjøre navn
Deler av New Delhi er sperret av og hundrevis av bevæpnede politimenn patruljerer gatene.

Områdene rundt regjeringsbygningene er sperret av, i likhet med flere stasjoner på byens metro og folk anmodes om å ikke reise inn i sentrum, av frykt for følgene av demonstrasjonene.

Som et svar på protestene har politiet gitt etter for folkets krav, og myndighetene lover nå å offentliggjøre bilder av de pågrepne mennene, sammen med navn og adresse, ifølge The Daily Mail.

Klikk på bildet for å forstørre.

Indian men and women lie down on the ground mimicking dead bodies as they mourn the death of a gang rape victim in New Delhi, India, Saturday, Dec. 29, 2012. Shocked Indians on Saturday were mourning the death of the woman who was gang-raped and beaten on a bus in New Delhi nearly two weeks ago in an ordeal that galvanized people to demand greater protection for women from sexual violence. (AP Photo/ Saurabh Das) Foto: Saurabh Das (Ap)

Ulovlig å samle seg
Folket ønsker bedre beskyttelse og rettssikkerhet for kvinner som opplever seksuell vold.

Det er nå ulovlig for folk å samle seg i større grupper enn fem, ifølge BBC.

Avisen skriver at rundt 4000 mennesker har samlet seg på Jantar Mantar Observatory, et av de få områdene hvor demonstrasjoner er klarert med myndighetene.

Svært mange deltar også i såkalte stille-domonstrasjoner for å vise sin avsky mot handlingene som førte til 23-åringens død.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.