500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil til bunns i klatreulykken i Rogaland

Stavanger/Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen): Politiet skal etterforske årsaken til den tragiske klatreulykken i Kjerag i Rogaland. Søndag ble de to omkomne fjellklatrerne hentet ut av fjellet.

Det var de to erfarne fjellklatrerne Bjørn-Eivind Årtun (45) og Stein-Ivar Gravdal (37), bosatt i henholdsvis Oslo og Stavanger, som omkom i det stupbratte fjellet Kjerag i Rogaland.

De to ble funnet døde fredag, men på grunn av dårlige værforhold ble de hentet ned av et Sea King-helikopter først søndag formiddag.

De to omkomne skal obduseres ved Stavanger universitetssjukehus for å fastslå dødsårsaken, opplyser Rogaland politidistrikt i en pressemelding. Kriminalteknikere vil gjøre tekniske undersøkelser av klatreutstyr og annet utstyr, mens Strand & Forsand lensmannskontor vil gjennomføre taktisk etterforskning av dødsulykken.

Fjellklatrerne la ut på tur tirsdag og hadde meldt at de skulle være tilbake torsdag. Det ble satt i gang en redningsaksjon etter at ei venninne forsøkte å komme i kontakt med dem uten hell. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar