RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vil vurdere Nokas-vekterens psyke

Politiet vil fredag be om en rettslig vurdering av den psykiske helsen til Nokas-vekteren som er siktet for falsk forklaring etter skyteepisoden på Blindern i Oslo.

Vekteren skal framstilles for varetektsfengsling klokken 13 fredag, og øvre strafferamme er to års fengsel. Samtidig vil politiet på rutinemessig grunnlag be om judisiell vurdering av mannen for å bedømme sinnstilstanden hans, ifølge Aftenposten.

Dette er en rettspsykiatrisk undersøkelse som gjøres for å avklare om en siktet person har psykiske lidelser.

– Det kan ikke utelukkes at det er et sterkt oppmerksomhetsbehov som er utgangspunktet for denne hendelsen, men det kan være mange forklaringer på at et slikt eventuelt behov oppstår, sier førsteamanuensis og psykologspesialist Anne-Kari Torgalsbøen ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Dyptliggende psykologiske problemer kan ligge til grunn, forklarer hun, og viser til at det vil være naturlig å søke svar på slike spørsmål ved en sakkyndig utredning.

Vekterens forsvarer Trygve Staff mener på sin side at vekteren bare fryktet for jobben etter at han på runden sin natt til onsdag ville teste en startpistol. Ved et uhell påførte han seg selv skuddskader, og han hevdet senere i avhør at han var blitt skutt på av to ukjente gjerningsmenn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere