*Nettavisen* Nyheter.

Politiet vil vurdere Profetens Ummas terrorstøtte

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil vurdere lovligheten av islamistgruppen Profetens Ummas støtteerklæringer til gisseltakerne i Algerie.

Lederen i Profetens Umma, Ubaydullah Hussain, la søndag formiddag ut en erklæring på sin Facebook-side hvor han uttrykker støtte til terroristene. Også andre medlemmer av gruppen har forsvart gisselaksjonen.

- Vi har registrert Ubaydullah Hussains provokasjon. Utsagnene hans vil bli vurdert for å se om det er noe straffbart i dem, men vi vil ikke gå nærmere inn på hvordan vi gjør dette, eller hva vi eventuelt vil foreta oss videre, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Klassekampen.

Støtteerklæringen som Hussain la ut på Facebook lød slik: «Måtte Allah swt (Allah den høyeste) belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin».

Han har til Dagbladet sagt at den norske regjeringen har «blod på sine hender» og er en direkte årsak til at norske liv er i fare.

I fjor høst var Hussain varetektsfengslet i flere uker, siktet for trusler mot Dagsavisens journalist Nina Johnsrud og en annen norsk journalist. Han er fortsatt siktet for truslene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag