(Romerikes Blad): Fredag kveld har Anne-Elisabeth Hagen (68) vært savnet i 72 dager.

– Vi etterforsker fortsatt dette som en bortføringssak. Det har ikke vært noen vesentlige endringer siden i går, og vi har fremdeles ingen mistenkte, sa Brøske under pressekonferansen fredag.

Selv om politiets hovedteori er at Hagen ble bortført fra sin egen bolig, vurderer de nå ifølge Aftenposten å iverksette nye etterforskningsskritt.

– Kommer dere til å gjennomføre søk i vannet ved huset?

– Det er et etterforskningsskritt som vi vurderer, svarer Brøske til Aftenposten.

RB spurte politiet onsdag om de vurderte søk i Langvannet:

– Som sagt så er vår hovedhypotese at hun er bortført. Aktive søk i området vil derfor ikke være av høy prioritet, uttalte Brøske til RB for to dager siden.

Ingen kontakt etter offentliggjøringen

Langvannet ligger rett nedenfor Hagen-familiens enebolig i Sloraveien på Fjellhamar og er om sommeren et populært badevann. Ved forsvinningen var vannet åpent, nå ligger det is.

Politiet har tidligere bekreftet at det har vært kontakt med en motpart på en digital kommunikasjonsplattform. Siden saken ble kjent for offentligheten onsdag har imidlertid ikke motparten hørt fra seg.

– Det har ikke vært noen kontakt disse dagene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til VG fredag ettermiddag.

Ber om tips

Politiet ba fredag om tips i forbindelse med aktuelle skjulesteder der Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) kan ha blitt holdt skjult.

– Vi vet fortsatt ikke hvor Hagen holdes skjult. Vi vet heller ikke om hun har blitt holdt skjult på samme sted hele tiden. Skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under fredagens pressekonferanse.

Politiet ber folk være observante på unormal eller endringen i atferden til de rundt seg. Spesielt nevner politiet at det i hytteområder kan være aktuelt at den bortførte kvinnen enten holdes eller har blitt holdt fanget.

Les flere saker fra Romerikes Blad her!