RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot flykaptein


Oslo lufthavn.
Oslo lufthavn. Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet vurderer å utvide siktelsen mot en 50 år gammel flykaptein som i helgen ble tatt med 0,68 i promille bare en halvtime før han skulle fly turister med airBaltic til Kreta.

Den 50 år gamle litauiske flykapteinen har som fartøysjef det øverste ansvaret for hele mannskapet.

I Nedre Romerike tingrett mandag ble flykapteinen varetektsfengslet i to uker. Det ble også den 38 år gamle styrmannen, som ble målt til 1,44 i promille kort tid før avgang fra Oslo lufthavn tidlig lørdag morgen. I tillegg ble to flyvertinner tatt med promille, den ene av dem med 1,04 i promille og den andre med hele 1,84. Promillegrensen er 0,2.

– Vi tar sikte på å fullføre etterforskningen og få berammet en tilståelsessak mens de siktede sitter i varetekt. Deretter kan de overføres rett til soning av dommen, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Romerike politidistrikt til Aftenposten.

Politiet ser alvorlig på at over 100 passasjerer kunne ha vært i fare ved at fire av mannskapet var beruset. Et femte medlem av besetningen ble ikke tatt i kontroll.

Alle fire har erkjent de faktiske forhold, men kapteinen og annenpiloten anket kjennelsen på stedet. Flyvertinnene tok betenkningstid. Flyselskapet airBaltic forbereder oppsigelse av de fire, som foreløpig er suspendert, meldte NTB mandag.

– Det var et feiltrinn som har ødelagt familiens framtid, sa kapteinen i fengslingsmøtet mandag, mens styrmannen beklaget og konstaterte at han ikke lenger kan jobbe i bransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere