RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vurderer evakuering i Odda

Odda sentrum
Odda sentrum Foto: Svein Harkestad (Wikimedia)
Sist oppdatert:
Politiet vurderer å evakuere et område i Odda i Hordaland på grunn av vannmassene. Et hus og en buss er tatt av flommen.

Rundt klokka 1 natt til onsdag fikk politiet beskjed om at en parkert buss var i ferd med å bli tatt av vannmassene.

Politiet rykket ut til området og kontrollerte en bensinstasjon og en parkeringsplass for rutebusser i nærheten.

Grunnen under flere hus skal være truet fordi elven Opo – som renner gjennom Odda sentrum – har gått langt over sine bredder.

Litt etter klokka 01.30 meldte Hordaland politidistrikt at en buss er tatt med av vannmassene og at en annen står i fare for å bli ført med.

Drøye én time senere melder politiet at et hus er tatt av elven, og et annet i ferd med å havne i vannmassene. Begge husene, som lå i Opovegen, var evakuert av beboerne.

Politiet vurderer nå å evakuere bebyggelse i Sjukehusvegen på grunn av flommen. En rekke andre hus i Odda er allerede evakuert.

En garasje ble også tatt av flommen ved 22.30-tiden, melder NRK.

Tidligere tirsdag kveld ble det satt i gang forberedelser til evakuering av Odda sykehus etter at en oksygentank kom under vann. Det var frykt for eksplosjon som gjorde at man vurderte å evakuere de 18 pasientene ved sykehuset, men da det ble klart at det ikke var noen eksplosjonsfare, ble evakueringen stanset.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere