*Nettavisen* Nyheter.

Politiet vurderer nye evakueringer på Frøya

Sistranda (NTB): Alle tilgjengelige er satt inn mot brannen på Frøya. Politiet vurderer om enda flere beboere må evakuere.

Situasjonen blir beskrevet som uoversiktlig og kaotisk på Frøya onsdag ettermiddag. Store ressurser fra politiet, Forsvaret, Sivilforsvaret og ikke minst brannvesenet er satt inn mot lyngbrannen som spredte seg raskt på øya.

- I og med at vi ikke har kontroll på brannen, er evakuering en prioritert oppgave. Alle som kjenner røyklukt og føler ubehag må forlatte området og dra til møteplassene, sier operasjonsleder Astrid Metlied i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Møteplassene hun sikter til er Hotell Frøya og Klubben grendahus, hvor det blir registrert av Sivilforsvaret. Minst 170 personer var hentet ut av hjemmene sine i 16.30-tiden. I tillegg var en barnehage og et sykehjem evakuerte.

Metlied anslår at det da brant i et område som var større enn 1 kvadratkilometer. Hun understreket at situasjonen var svært uoversiktlig, at brannen spredte seg raskt og at vinden i området gjorde arbeidet svært utfordrende.

Fire helikoptre er satt inn i slukningsarbeidet. I tillegg har politiet tilgang på både terrenggående kjøretøy og fartøy. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.