RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix / Heiko Junge / Twitter

Politiets beste twittermeldinger

Sist oppdatert:
Politiet bruker ofte humor og skråblikk i sin kommunikasjon med publikum.

I september 2011 valgte politiet å opprette twitterkontoen @oslopolitiops. Det har vært en formidabel suksess, og når vi skriver januar 2013 har politikontoen over 76.000 følgere.

Kontoen benyttes til kommunikasjon med publikum, og daglig dukker det opp meldinger om alt fra trafikkuhell til væpnede aksjoner.

Scroll ned for å finne noen av de beste twittermeldingene.

- Ville nå raskere ut
Twitter fungerer utmerket som en opplysningskanal, mener Martin Strand, som er politioverbetjent og avsnittsjef ved Operasjonssentralen i Oslo.

- Det fungerer veldig bra. Det var nødvendig å effektivisere kommunikasjonen med media og publikum, og det var grunnlaget for at vi startet. Pressemeldinger og lister tok for lang tid, og vi ville nå raskere ut med informasjon, og da måtte vi finne en annen kanal, forklarer Strand overfor Nettavisen.

Twitter-bruken har også gjort det enklere for politiet i det daglige operative arbeidet, forteller han.

- Gevinsen for oss er at folk plutselig vet noe om de hendelsene vi skriver om. Den kanskje aller største gevinsten er når noen forsvinner. Da får vi ganske raskt svar fra folk som vet noe, sier han.

- Veldig stor hjelp
- Har det hendt at dere har løst en sak kun på grunn av tips dere har fått etter twittermeldinger?

- Ja, men det er vanskelig å si bare ja, men ofte har det vært til veldig stor hjelp. Vi føler at vår kommunikasjon med publikum er blitt bedre, og twitterbruken har gjort det lettere for folk å ta kontakt med politiet og gi oss informasjon, sier Strand.

Han forteller at politiet i snitt publiserer rundt 20 meldinger per dag. Noen av meldingene er også humoristiske. Denne uken la politiet for eksempel ut denne meldingen på Twitter:

«Storo. Vi fikk melding om pågående husbråk med kvinneskrik. Da vi kom fram, fant vi et sykepleier-vorspiel. Vi forlater stedet snart».

- Det er litt sånn at det vi driver med blir sett på med ramme alvor. Vi mener at det går an å se litt humoristisk på det vi kommer ut for, og det er sunt, tror jeg. Det ufarliggjør oss på en måte.

Humor
- Har du en favoritt selv?

- Den er fin den om gatemusikanten på Majorstua (se under). Vi hadde også en fin melding om en elg som sto utenfor en blokk, uten at jeg husker ordlyden. Det vi ser, er at hver gang vi skriver om dyr, får vi masse «retweets». Det faller i smak, forteller han.

- Er det noen temaer dere aldri skriver om?

- En av tingene vi ikke kan skrive om, er hendelser der vi skal starte etterforskning. Vi er også borte i veldig mange personlige familietragedier, og det har naturligvis allmennheten ingenting med.

- De morsomme twittermeldingene dere legger ut, får dere noen negative tilbakemeldinger på de?

- Vi får tilbakemeldinger, selvfølgelig, og vi er inne i en læringsprosess, vi også. Vi tar inn over oss tilbakemeldinger som ikke alltid er positive. Vi har tatt selvkritikk på en del ting vi har gjort, og det er veldig skummelt å skrive om minoriteter og kulturhendelser. Vi har også jevnlige møter med alle som skriver, der vi går gjennom ting som er over grensen. Vi ønsker ikke å støte noen, avslutter han.

Her er noen av de beste meldingene fra politiet:

Politiet har som regel en annerledes og mer uforutsigbar hverdag enn folk flest. Det kommer godt til syne ved denne morsomme tweeten, som er «retvitret» over 730 ganger.

Hva gjør man med de mindre problemene man treffer på? Jo, man tar det heldigvis med humor:

Når de følger opp med denne noen dager senere, blir det innertier:

Det enkle er ofte det beste:

Politiet; ekteskapenes skytsengel?:

Flaks hestene ikke er på Twitter:

Dyre-tweets er som nevnt en klassiker fra politiet. Denne var blant de første som slo an:

«Hvordan avsløre seg selv som narkolanger for dummies»:

Noen kjeltringer er mer komiske enn det de trolig planla å være. Her er fire eksempler:

Klesvalget kan gjøre deg til en kriminell:

De gjorde det alle har drømt om i løpet av grunnskolen:

Politiet er ikke alltid like hjelpsomme, og her er det enkelt å skjønne hvorfor:

Aldri. Snakk. Dritt. Om. Svigermor:

Men det er ikke bare oslopolitiets hovedkonto som produserer vittigheter. Søndre Buskerud politidistrikt bød på denne perlen i september 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere