RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sigve Bolstad, forbundsleder i Politiets Fellesforbund, mener norsk politi nå bør være generelt bevæpnet. Her snakker han med Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomiteen, før en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité.
Sigve Bolstad, forbundsleder i Politiets Fellesforbund, mener norsk politi nå bør være generelt bevæpnet. Her snakker han med Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomiteen, før en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Politiets fellesforbund: - Det er på tide å ha en generell bevæpning av norsk politi

Fagforbundet mener bevæpning utgjør forskjellen mellom liv og død.

Forbundsleder i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad, mener det er på tide at det blir slutt på den midlertidige bevæpningen, skriver TV 2.

- Vi mener det er på tide å ha en generell bevæpning av norsk politi. En del av begrunnelsen er den samfunnsutviklingen man ser, sier Bolstad i et intervju i «God Morgen Norge».

Han mener, siden den midlertidige bevæpningen startet 25. november i fjor, man ikke kan utelukke at den midlertidige bevæpningen har utgjort forskjellen mellom liv og død.

- Det har vært noen hendelser der sekunder har vært forskjellen mellom liv og død og vi har ingen å miste, kort og greit, sier han.

Stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) sier Politiets fellesforbund bare er én av mange stemmer i saken. Hun ønsker å beholde det sivile preget, og sier Politiets fellesforbund bare er én stemme i saken.

Per nå er Norge et av fem land i verden med ubevæpnet politi.

I etterkant av terrorangrepet i Paris forlenget Politidirektoratet den midlertidige bevæpningen av politiet med to uker frem til 1. desember.

Les også: Politidirektoratet regner med forlenget midlertidig bevæpning

Og denne: En av to støtter fortsatt bevæpnet politi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere