*Nettavisen* Nyheter.

Politiets Fellesforbund kritisk til 22. juli-evaluering

Oslo (NTB): Politiets Fellesforbund mener Sønderland-utvalgets evaluering av 22. juli har klare svakheter og mangler. Politifolk generelt mener Politidirektoratet burde vært mer selvkritiske.

Politiforbundet mener det er spesielt på to vesentlige punkter at politiets egen evaluering ikke er god nok, skriver VG.

Den ene innvendingen er at det ikke ble foretatt noen vurdering og analyse av terrorhandlingene i et forebyggende lys, altså om Anders Behring Breivik kunne vært avslørt mens han planla og forberedte terrorhandlingene.

Politiets Fellesforbund mener den andre store svakheten er at utvalget så kategorisk fastslår at oppmøtested og kommunikasjonsproblemer ikke hadde noen avgjørende betydning for når og hvordan politiet kom seg over til Utøya.

- Når det gjelder det som skjedde på og rundt Utøya, er tilbakemeldingene at vi burde vært mer selvkritiske og ikke så kategorisk avvist at oppmøtested, varsling og kommunikasjon hadde noen betydning for utfallet, sier forbundsleder Arne Johannessen.

Johannessen og Ove Sem i Politiets Fellesforbund møter onsdag 22. juli-kommisjonen for å legge fram synspunktene til de ansatte i politiet. Der legger de fram en liste over 28 såkalte forbedringspunkter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.