RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiets innstilling i Brevik-saken snart klar

Skien (NTB): Politiet er snart ferdig med å etterforske saken mot politimannen som siktet for å ha drept en 33-årig kvinne i Brevik i Telemark. Innstillingen til statsadvokaten ventes i månedsskiftet oktober-november.

Etterforskningen mot den 40år gamle politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen (33), sluttføres i løpet av noen få uker, bekrefter politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt overfor VG.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten, samt rapporter fra Kripos om mobiltelefoner og datamaskiner. Det gjenstår også noen vitneavhør, og politiet vil også vurdere nye avhør av den siktede.

Den drapssiktede ble løslatt fra varetekt i midten av september fordi etterforskerne mente at han ikke lenger kunne ødelegge bevis i saken.

40-åringen har ikke erkjent straffskyld for drapet. Han har forklart at han så Bråthen begå selvmord natt til 3. august ved å kaste seg fra Breviksbrua og at han ikke klarte å forhindre dette. Mannen sier han ikke varslet noen om hendelsen, angivelig fordi han var i sjokk. Politimannen ble først pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i saken. 15. august ble siktelsen utvidet til å gjelde forsettlig drap fordi politiet mener han har dyttet eller kastet kvinnen fra brua. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere