*Nettavisen* Nyheter.

Politiets responstid sentralt for 22. juli-kommisjonen

Spørsmålet om politiet kunne ha kommet raskere til Utøya for å pågripe Anders Behring Breivik blir et sentralt tema i 22. juli-kommisjonens rapport.

09.07.12 10:24

Det bekrefter komitéleder Alexandra Bech Gjørv.

- Spørsmålet om mer kunne ha vært gjort for å pågripe gjerningsmannen er selvsagt sentralt for kommisjonen. Vi forsøker etter beste evne å kartlegge kommunikasjon, handlinger og hvilke ressurser som reelt sett var tilgjengelige, sammenholdt med politiets gjeldende retningslinjer og opplæring, sier Alexandra Bech Gjørv til VG.

Hun bekrefter at justisminister Grete Faremo (Ap) har forklart seg for kommisjonen, men understreker at hun ikke vil trekke noen konklusjoner eller kommentere innholdet i noen forklaringer før rapporten legges fram 13. august.

Justis- og beredskapsdepartementet har nå bedt Politidirektoratet om å på nytt se på alle spørsmål knyttet til båttransporten til Utøya. Det samme har også politiets fagorganisasjoner gjort.

Politidirektør Øystein Mæland understreker at det ikke er snakk om en ny evaluering av politiets innsats 22. juli, men at departementet har bedt om en gjennomgang av utfordringene rundt begrepet «skyting pågår», også opp mot innsatsen fra helsepersonell og frivillige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.