*Nettavisen* Nyheter.

Politifolk i New Orleans dømt for Katrina-skyting

New Orleans (NTB-Reuters-AFP): Fire tidligere politimenn som var kjent skyldig i å ha drept to ubevæpnede personer og såret fire etter orkanen Katrina, ble onsdag dømt til flere tiår i fengsel.

De fire politimennene fikk dommer på mellom 38 og 65 år i fengsel for skytingen, som fant sted i kjølvannet av Katrina i september 2005.

En femte politimann som ikke deltok i selve skytingen, ble dømt til seks år for å ha hjulpet til med å dekke over skytingen ved hjelp av en serie falske rapporter gjennom mer enn fire år.

De fem politimennene var blant mange som kom til da det ble meldt om skyting mot politiet på Danziger-brua, få dager etter at New Orleans ble oversvømt etter Katrina.

Da de kom fram til brua, gikk de straks i gang med å skyte med rifler og pistoler mot sivilpersoner som befant seg på brua

80 prosent av New Orleans sto under vann etter at dikene rundt byen sviktet som følge av det kraftige regnværet under orkanen. Tusener av mennesker ble sittende på hustakene sine, og mange hundre mistet livet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.