RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politifolk vil ha action i byene

Oslo (NTB): Unge politifolk vil helst jobbe i større byer. I distriktene er politimangelen stor, og i Nordland vurderes det om mannskap må beordres til bygdene.

Det har lenge vært mangel på politifolk mange steder i Nord-Norge og på Vestlandet. Ingenting tyder på at dette kommer til å bedre seg av seg selv, skriver Nationen.

- Det har over lang tid vært stor interesse fra de fleste nyutdannede fra Politihøgskolen om å søke seg til større tjenestesteder, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik til avisen.

Han legger til at det i de siste årene dermed har vært god søknad til eksempelvis Oslo politidistrikt. Nyutdannede står fritt til å søke jobber der de vil i landet etter endt utdannelse.

- Det er imidlertid hjemmel i politiloven til å beordre den som allerede er ansatt i politiet, noe man benytter seg av fra tid til annen, sier Refvik.

Særlig i distriktene i Nordland merkes det nå godt at det er storbyer og sentrale steder som nye politibetjenter helst foretrekker. I øyeblikket er hele 23 stillinger i fylket ubesatt. I hele Nord-Norge står 33 stillinger ubesatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere