Politihuset og tingretten i Ski evakuert etter dynamittlevering

Foto: Ole Kristian Trana (Østlandets Blad)

Da en mann troppet opp hos politiet i Follo for å levere dynamitt fra et dødsbo førte det til full evakuering.

04.09.13 16:17

(Nettavisen): Bombegruppen fra Oslo er på vei til Ski i Follo, meldte politiet på Twitter litt etter klokken 15.00.

Operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt opplyser klokken 16.01 til Nettavisen at en del av politihuset og en del av tingretten er evakuert.

- Det ble levert inn noen dynamittkubber i dårlig forfatning, noe som betyr at de er eksplosjonsfarlige. En del av politihuset og en del av tingretten er evakuert. Nå er bombegruppa på plass og transporterer mest sannsynlig dynamittkubbene til et trygt sted, opplyser han.

Tips bilder? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Ifølge Løge var det kun uvitenhet som førte til evakueringen.

- Vedkommende visste ikke at det var så farlig å levere inn disse kubbene i den forfatningen de var, sier han til Nettavisen.

Litt før klokken 15.30 ankom bombegruppen fra Oslo. Det er uvisst hvor lang tid de trenger, melder Follo-politiet.

«Det ER dynamitt i dårlig forfatning - dvs. eksplosjonsfare. Funnet ved rydding av dødsbo - intet kriminelt foreligger», skrev Follo-politiet på Twitter.

Det er nå opprettet en sikkerhetsavstand på 50 meter rundt politihuset og tingretten i Ski etter at en mann tidligere i dag trodde han gjorde en god gjerning ved å levere fra seg en del dynamitt han hadde funnet i et dødsbo.

Dynamitten skal etter det Nettavisen kjenner til befinne seg i en bil utenfor de evakuerte bygningene.

Problemet var bare det at dynamitten var i så dårlig forfatning at politiet ikke så noen annen utvei enn å evakuere området.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ber folk være svært forsiktige og ikke flytte gamle eksplosiver de kommer over, for eksempel under opprydding.

- De som kommer over eksplosiver, skal ikke røre dem, men kontakte lokalt politi for å avtale nærmere fremdrift, sa avdelingsleder Siri Hagehaugen i forbindelse med en nasjonal ryddesjau høsten 2011, og det rådet gjelder fortsatt, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag