Gå til sidens hovedinnhold

Politiinspektør: - Ingenting å si for våpendiskusjon

Oslo (NTB): Skytingen mellom politi og mistenkte narkosmuglere i Danmark får ingenting å si for diskusjonen om bevæpning av norsk politi, mener seksjonsleder Per Olaf Torkildsen ved Politihøgskolen.

Overfor NTB begrunner han det med at politiet - både i Norge, Sverige og Danmark - ved denne typen planlagte aksjoner garderer seg mot å bli møtt av væpnede kriminelle.

- Det er ikke uvanlig å møte kriminelle med våpen, men det blir sjelden skuddveksling, sier Torkildsen, som leder operativ seksjon ved Politihøgskolen i Oslo.

- Hvis dette hadde skjedd i Norge, hadde man hatt ordre om bevæpning. Det er vanlig ved så store narkotikakvantum, fortsetter Torkildsen, som selv har mange års bakgrunn fra etterforskning av narkotikakriminalitet.

Han mener praksisen for våpenbruk i de skandinaviske landene er temmelig lik, og politiet i de landene samarbeider også om undervisningsopplegg.

Politiets Fellesforbund sier ja til generell bevæpning av norsk politi, et forslag Justisdepartementet vurderer. Likevel blir forslaget om bevæpning allerede nå avvist i regjeringen, skriver Dagsavisen tirsdag. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?