RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johan Nilsson (Scanpix)

Politijakt mot Malmö-snikskytter

Sist oppdatert:
Skudd avfyrt mot skredderi i Malmö lørdag kveld.

Skytingen i Malmö ser ikke ut til å slutte. Lørdag kveld skjedde det på nytt.

En ukjent gjerningsperson skjøt denne gang mot et skredderi, melder svenske Aftonbladet.

«Noen skyter! Ring politiet!»
Inne på skredderiet skal en mann av iransk opprinnelse ha stått og strøket klær, skriver VG Nett.

Det skal være er iraneren selv som eier skredderiet, og han har fortalt politiet at han befant seg inne på skredderiet da han hørte et smell. Han skal samtidig ha sett en mann stå utenfor. Han gikk så ut for å konfrontere den fremmede mannen.

Mannens kone forteller til Aftonbladet at hun da fikk et nødanrop fra mannen.

- Han skrek i telefonen «Det er noen som skyter! Ring Politiet!».

Stakk av på sykkel
Mannens kone forteller at mannen løp ut og tok tak i armen til personen, som svarte med å skalle ham ned og stikke fra stedet.

- Det føles forferdelig at dette skal skje. Vi er sjokkerte. Nå ønsker jeg bare å ta vare på mannen min, sier kona til den svenske avisa.

Intens politijakt
Mannen skal være 1,70 lang, være kledt i en oransje arbeidsjakke med reflekser, og ha på seg en skyggelue. Et titalls politifolk jakter nå mannen, som skal ha stukket fra stedet på sykkel.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 18.30-tiden, og flere patruljer er nå på stedet. Området er sperret av og politiet foretar avhør av vitner.

- Vi vet ikke om skuddene som ble avfyrt i kveld har noe å gjøre med skytingen som har vært i det siste, eller om dette har å gjøre med et ran, sier Hans Nilsson ved politistasjonen i Skåne til Expressen.

Tidligere hendelser
Fredag kveld ble en mann beskutt i nærheten av Pildammsparken. Mannen, som skal ha blitt beskutt, kom syklende på en sykkelsti ved kjøpesenteret Mobilia da noen plutselig åpnet ild fra noen busker. Ingen av skuddene skal ha truffet mannen.

Torsdag kveld skjedde en mer alvorlig hendelse. Da ble to kvinner skutt på gjennom et vindu i en leilighet, og kvinnene ble fraktet til sykehus, men uten alvorlige skader.

Jobber med å tegne et bilde
Politiet utelukker ikke at det er den samme gjerningsmannen som står bak alle skuddene i Malmö. En politigruppe jobber nå med å tegne et bilde av hvem gjerningsmannen kan være.

Jan Olsson ledet etterforskningen av lasermannen. Han har ingen innsikt i den pågående etterforskningen, men kan gi et inntrykk av hvem det er som har skutt mot tilfeldige offer i Malmö.

- Denne personen har gjort dette seksten ganger og ikke blitt arrestert. Da er det sannsynlig at person planlegger aksjonene godt, sier Jan Olsson til TV4Nyheterna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere