RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politijurister frykter flere henleggelser

Oslo (NTB): Mens justisminister Anders Anundsen (Frp) vil få fart på innføringen av den nye straffeloven, advarer norske politijurister mot en allerede sprengt kapasitet med en lov de kjenner godt.

Lørdag skrev VG at justisminister Anders Anundsen har beordret at den «nye» straffeloven skal være på plass innen neste sommer, opptil ti år etter at de første endringene ble vedtatt av Stortinget.

Hans forgjenger Grete Faremo antydet at endringene ikke ville skje før 2018 eller 2019, men Anundsen mener dette er for defensivt.

Sverre Bromander, som leder Politijuristene, en medlemsforening for alle jurister ansatt i politiet, namsfogdene og andre særorgan, sier at han er glad for initiativet fra Anundsen. Samtidig understreker han overfor NRK at Politijuristene ikke vil kunne bruke den nye straffeloven på en god måte, uten at visse forutsetninger på plass.

- Jeg tror det er fullt mulig. Samtidig må vi ta inn over oss at kapasiteten allerede er sprengt hos politiadvokatene i dag, sier Bromander.

I sin høringsuttalelse til Politianalysen påpekte Politijuristene at hver enkelt påtalejurist behandlet rundt 740 straffesaker årlig. I uttalelsen het at det til enhver tid lå rundt 70 ferdig etterforskede saker som er eldre enn tre måneder ved hvert politikontor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere