Gå til sidens hovedinnhold

Politiker lager Muhammed-tegning

Dukker opp i Fremskrittspartiets medlemsavis lørdag.

Drammens Tidende skriver at en Muhammed-tegning vil dukke opp i Fremskrittspartiets medlemsavis Fremskritt.

Ifølge DT er tegningen laget av Frp-politiker og varaordfører fra Svelvik, Børge Sandnes. Partileder Siv Jensen skal ha godkjent trykkingen av tegningene som publiseres i medlemsavisen Fremskritt lørdag.

Religiøs tegning
Tidligere partisekretær Geir Mo er redaktør for medlemsavisen og partiets nettsider. På telefon fra Taiwan kommenterer han tegningen på følgende måte:

- Dette er ikke en tegning av Muhammed eller noen andre profeter eller guder. Dette er en religiøs tegning som skal illustrere en sak om ytringsfrihet.

Til Nettavisen sier Mo at noen vil sikkert reagere på tegningen.

- Det er sikkert noen som vil se noe galt i dette, men jeg ser ingenting galt med å publisere et religiøst motiv som er knyttet til en bestemt sak.

- Er Sandnes flink til å tegne?

- Jeg kommer ikke til å si hvem som er tegneren og det vil heller ikke komme fram i avisen, kommenterer Mo.

Muhammed på Facebook
Torsdag ble det kjent at Frp-politiker Ulf Erik Knudsen bruker den omstridte karikaturtegningen av Muhammed med bombe i turbanen som sitt profilbilde på Facebook.

- Det er gjort i sympati med en som er truet av krefter som vil begrense ytringsfriheten. Jeg mener at norsk presse i større grad burde trykket disse tegningene, sier Knudsen til VG Nett.

Sist fredag trykket Aftenposten de omstridte Muhammed-tegningene, som for over fire år siden sto på trykk i Jyllands-Posten.

- Vi har hele tiden forsvart medienes rett til å trykke disse tegningene, og vi trykket en faksimile av dem da striden startet i 2005. Men da konflikten om dem raste internasjonalt i 2006, valgte vi ikke å gjøre det ut fra en vurdering av situasjonen da, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd til sin egen avis.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken