En høytstående offisiell tjenestemann tilknyttet det indiske partiet Bharatiya Janata Party (BJP), Suraj Pal Amu, har utlovet en dusør for drapet på Deepika Padukone, som er Bollywoods største kvinnelige filmstjerne.

Padukone har hovedrollen i den nye Bollywood-filmen «Padmavati», som er en historisk, episk film om en hindudronning på 1300-tallet.

BJP hevder de historiske unøyaktighetene i filmen kan egge opp til religiøs spenning i forkant av valget neste måned, og har derfor krevd at filmpremieren utsettes.

Etter massiv press bekreftet filmprodusenten mandag at filmpremieren blir utsatt på ubestemt tid.

- Dusør for halshogging
BJP-politikeren Suraj Pal Amu har utlovet en dusør på 100 millioner rupier, som tilsvarer tolv millioner norske kroner, for hodet til Padukone, samt filmregissør Sanjay Leela Bhansali.

- Vi vil belønne dem som halshogger dem, med 100 millioner rupier, sa Amu til en samling folk i helgen, skriver The Times.

Videre truet han med å brekke beina til den mannlige hovedrolleinnhaveren Ranveer Singh.

Filmen er basert på et episk dikt fra begynnelsen av 1300-tallet. Diktet omhandler legenden om den muslimske sultanen av Delhi, Alauddin Khilji, som var besatt av skjønnheten til hindudronningen Padmavati og ville ha henne som sin kone.

Sultanen beseiret fortet til dronningen, ifølge legenden, men dronningen satte fyr på seg selv for å slippe unna sultanen.

Nasjonalistiske hinduer anser Padmavati som et ikon for å ha beholdt sin ære og stått imot den muslimske inntrengeren.

- Romantisk scene?
Mens filmingen pågikk, gikk det rykter om at regissøren skulle legge til en romantisk sekvens i filmen mellom dronningen og sultanen. Dette fikk imidlertid sinnene i kok blant hinduistiske nasjonalister. En hinduistisk mobb har blant annet raidet filmsettet. India har en historie med religiøse, motivterte drap.

En offisiell tjenestemann tilknyttet BJP, sier partiet tar avstand fra Amus løfter om dusør.

- Partiet har ingenting å gjøre med disse uttalelsene, ingen kan utstede slike fatwaer (dødsdommer red.anm.), sier partiet i en uttalelse mandag.

Det er nå uklart om filmen noensinne blir tilgjengelig for publikum. Filmtraileren har hatt flere visninger på YouTube enn traileren til den siste Star Wars-filmen «The Last Jedi», ifølge The Times.

Padmavati-traileren har i skrivende stund hatt 46.786.758 visninger på YouTube, mens Star Wars-traileren har hatt 37.472.020 visninger.