RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiker utløste væpnet politiaksjon

Foto: SKJALG EKELAND (BA)
Sist oppdatert:
Dramatikk i det gamle rådhuset.

(Bergensavisen): En mann ble tatt hånd om av politiet etter en mulig bombetrussel i Bergens gamle rådhus ved 12-tiden mandag, men saken bygger trolig på en misforståelse.

Mannen er vararepresentant for et av de politiske partiene i bystyret i Bergen.

BA.no har snakket med gruppelederen for partiet. Vedkommende ønsker ikke å kommentere saken.

- Ingen rell bombe
– Dette ble oppfattet som en reell bombetrussel. Den første meldingen gikk ut på at en person skulle har en sprengladning i sekken. Dette medførte at politiet satte inn store resurser for å få kontroll med situasjonen, sier politiets operasjonsleder Ole Jakob Malmo.

- Blant annet ble området rundt den aktuelle bygningen sperret av. Det fremkom etter hvert opplysninger i saken som avdramatiserte forholdet. Mistenkte ble pågrepet, noe som førte til at misforståelsen rasket ble bekreftet. Det var ikke snakk om noen reell bombe.

- Det har vært en kommunikasjon mellom to personer som gjorde at den ene parten oppfattet det som ble sagt som en trussel. Sannsynligvis dreier det seg om en stor misforståelse mellom to personer, sa innsatsleder Jan Bredo Andersen til BA.no nokså kort tid etter pågripelsen.

- Tankevekkende
- Først og fremst er det trist, det er en menneskeskjebne bak dette, så vidt jeg har fått opplyst, sier varaordfører Tor Woldseth til BA.

Han ledet bystyremøtet som han måtte evakuere i dag. Sikkerhet kommer til å stå på dagsorden i møtet i forretningsutvalget klokken ni tirsdag.

- Vararepresentantene har jo adgang til det aller meste, og det er kanskje vi må se noe på. Det er også tankevekkende at vi ikke har noen rutiner på evakuering av Gamle rådhus heller, sier Woldseth til BA.

De fleste av Bergens politikere var samlet i bystyresalen i sentrum i forbindelse med fremlegging av budsjettet og det påfølgende bystyremøtet da meldingen. Politiet har avsluttet sine undersøkelser og ved 13.30-tiden var alle tilbake i bygningen.

- Jeg har ikke noen kommentar til dette nå ut over at trusler mot folkevalgte alltid er veldig alvorlig, og vi overlater til politiet å få klarhet i hva som har skjedd i denne saken. Vi har tillit til at de håndterer dette på en korrekt måte, sier byrådsleder Monica Mæland (H) til BA.no.

Bystyremøtet er utsatt til onsdag.

Les flere saker fra Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere