*Nettavisen* Nyheter.

Politiker vil ha båndtvang for katter

BÅNDTVANG: Jan Erik Sønderland, bystyrerepresentant for Venstre i Stavanger, ønsker båndtvang og obligatorisk ID-merking for katter. Foto: Scanpix

Jan Erik Sønderland, bystyrerepresentant for Venstre i Stavanger, ønsker båndtvang og obligatorisk ID-merking for katter.

29.07.16 08:31

Bystyrerepresentanten er lei av at kattene går hjemløse når eieren ikke vil ha dem lenger. Han foreslår båndtvang som løsning, skriver Stavanger Aftenblad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jan Erik Sønderland, bystyrerepresentant for Venstre i Stavanger, ønsker båndtvang og obligatorisk ID-merking for katter. Foto: Venstre

Dyrebeskyttelsen Norge tar inn 5.500 hjemløse dyr årlig, og 87 prosent av dem er katter. Sønderland vil gjøre noe med denne situasjonen. Han har selv tatt imot katter som fosterhjem for Dyrebeskyttelsen. I dag har han og samboeren åtte katter.

Les også: Katten Bobby overlevde runde på 60 grader i vaskemaskinen

– Flere av kattene ble funnet avmagret, med dårlig pels og sykdommer. Hjemløse katter lider, og det er ikke greit, sier Sønderland til Stavanger Aftenblad.

Han foreslår en rekke påbud for å få bukt med problemet.

– Først må det bli påbud å ID-merke katten, slik at umerkede katter kan returneres til eieren sin. I tillegg bør man innføre påbud om registrering i et nasjonalt register, og innføre båndtvang på usteriliserte og ukastrerte katter som skal gå utendørs, sier Sønderland. (©NTB)

Les også: Katt angrepet av skjærer - måtte reddes av brannmenn

HTML EMBED
embedNAvideo("7BY5GRyALyIy-q2bRtJmQw", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("wmjxIac3mgOaQmNQYSk7gw", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("Jj8kfiH6hwjUevChhHnfjw", false)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag