RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikere bøtelagt for nazihilsen i EU-parlamentet


Italieneren Gianluca Buonanno, som tilhører høyreradikale Lega Nord, bød på sin nazihilsen for tre uker siden. På dette bildet gjør han derimot en lovlig hilsen.
Italieneren Gianluca Buonanno, som tilhører høyreradikale Lega Nord, bød på sin nazihilsen for tre uker siden. På dette bildet gjør han derimot en lovlig hilsen. Foto: Patrick Hertzog (Afp / NTB Scanpix)
En polsk og en italiensk politiker er bøtelagt for å ha gjort nazihilsen i EU-parlamentet. De to politikerne er i tillegg utestengt i ti dager for oppførselen.

Polakken Janusz Korwin-Mikke løftet armen til en nazihilsen under en transportdebatt juli der han protesterte mot ideen om «ett rike, et folk og en billett». I september fulgte han opp med å kalle migranter for «menneskelig avfall». Korwin-Mikke, som er avhopper fra det EU-kritiske partiet Nye Høyre, har også tidligere gitt uttrykk for ekstremistiske holdninger.

Janusz Korwin-Mikke.

Italieneren Gianluca Buonanno, som tilhører høyreradikale Lega Nord, bød på sin nazihilsen for tre uker siden. I tillegg var han utkledd med en Hitler-bart og en T-skjorte der Hitlers ansikt var kombinert med et bilde av Angela Merkel. Det var ment som protest mot den tyske statsministerens standpunkter i debatten om flyktningkrisen.

Begge fikk en bot på 3.000 euro, omkring 27.000 norske kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere