RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikere i sommerjobb hos Nav

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norske politikere har blitt utfordret til å jobbe hos Nav i sommer. Les flere innenriks-saker her.

Oslo (NTB): Stortingspolitikere har blitt invitert til å jobbe i Nav i sommer for å lære mer om virksomheten.

Nav-direktør Tor Saglie har invitert politikere i Stortingets arbeids- og sosialkomité til å påta seg sommerjobb. Flere av dem har takket ja til to-tre-dagers jobbing ved Nav-kontorer for å lære hvordan virksomheten fungerer, skriver Dagsavisen.

Blant politikerne er Tor Erik Forsberg (Ap). Han vil søke seg til hjemfylket Østfold og har fra før hospitert ved Nav-kontorene i Rygge og Sarpsborg.

- Vi skal ha en full gjennomgang av Nav, så det er viktig å være ute og lytte til ansatte og brukere. Én ting er om det fungerer på papiret, en annen ting er det virkelige liv, sier Forsberg.

Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen har også takket ja til sommerjobb, og han har allerede jobb klar ved sitt lokale Nav-kontor i Telemark, sier han til Aftenposten.no.

Et ekspertutvalg har evaluert Nav-systemet og foreslår å fjerne barnevern-, rus- og psykiatritjenester fra Nav-kontorene, og samle kompetanse på barnebidrag i nasjonale enheter. Forsberg ønsker debatten velkommen. (©NTB)

LO krever at vikarbyrådirektiv må skrinlegges

Oslo (NTB): LO i de fem største byene i Norge krever at regjeringen sier nei til EUs nye vikarbyrådirektiv.

Flere av LOs mindre avdelinger slutter også opp om kravet. LO mener at direktivet strider med arbeidsmiljøloven og regjeringen må derfor bruke reservasjonsretten og si nei til implementeringen av direktivet i Norge, skriver Dagsavisen.

Fagbevegelsen frykter at direktivet vil gjøre hverdagen verre for 200.000 midlertidige ansatte i Norge.

Både LO og NHO regner med at EFTA-domstolen vil sørge for at Norge må oppheve den berørte delen av arbeidsmiljøloven dersom direktivet blir innført.

NHO ønsker nettopp en slik løsning velkommen fordi direktivet forutsetter at arbeidsmiljøloven må endres. En endring vil gi færre begrensninger og dermed gjøre det lettere for vikarbyråene å drive sin virksomhet. I dag kan de ikke drive effektivt, mener NHO. (©NTB)

Mange kommuner uten erstatningsordning

Oslo (NTB): 124 av landets 430 kommuner mangler fortsatt erstatningsordning for tidligere barnehjemsbarn, og regjeringen oppfordrer dem til å få orden i sakene.

- Jeg vil så sterkt jeg kan oppfordre kommunene til å få på plass en ordning. Klart det er grunn til bekymring når så mange av landets fylker ikke har dette, sier statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD), Dag-Henrik Sandbakken (Sp), til Vårt Land.

Åtte av de 19 fylkene i Norge har fremdeles ikke fått på plass en ordning, viser tallene fra Prosjekt Oppreisning (Propp). Disse fylkene er Akershus, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Telemark, Buskerud og Troms.

- Dette oppleves som veldig urettferdig. Vi er bekymret over at verken statsråder eller politikerne på Stortinget har engasjert seg i de store forskjellene som finnes, sier prosjektleder Kai Stene i Propp.

Sandbakken er tydelig på at kommunene bør være sitt ansvar bevisst og få raskt på plass erstatningsordninger. Han påpeker samtidig at regjeringen ikke har mulighet til å pålegge kommunene å innføre erstatningsordninger.

- Skal det gjøres ytterligere styringsgrep, må det gjøres av et sektordepartement, sier han, og peker på Barne- og likestillingsdepartementet.

Dette departementet henviser på forespørsel fra Vårt Land tilbake til Kommunal- og regionaldepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere