*Nettavisen* Nyheter.

Politikere skeptisk til lavt straffenivå

Oslo (NTB): Flere politikere stiller spørsmål ved straffenivået for grove voldshandlinger. Både Høyre og Senterpartiet mener at to år er for lav straff for grov vold.

06.09.12 06:27

En av de to mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, er tidligere dømt for grov vold. 37-åringen sonet to år etter å ha slått en kvinne i hodet med en jernstang flere ganger.

Flere politikere mener nå at straffenivået er for lavt, skriver Dagsavisen.

- Når man er i stand til å utføre grov vold, grove voldtekter og drap, så er det ikke bare snakk om rettssikkerheten for den tiltalte, sier Jenny Klinge, Senterpartiets justispolitiske talskvinne.

Hun understreker at det også handler om rettssikkerheten til offeret og mulige framtidige ofre og mener perspektivet med å forebygge nye voldshandlinger er altfor lite framme. Klinge mener domstolene må ta i bruk den øvre strafferammen for grov vold og drap.

Hun får støtte av justispolitisk talsmann i Høyre, André Oktay Dahl, som sier at Høyre generelt mener straffenivået for denne type kriminalitet må opp.

- Jeg har forståelse for ønsket om rehabilitering og tilbakeføring til samfunnet, men behovet for trygghet må veie tyngre, sier han.

37-åringens forsvarer i Sigrid-saken, John Christian Elden, har en annen oppfatning. Han mener straffen fra 2007 på to år var relativt hard. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.