*Nettavisen* Nyheter.

Politikere skutt og drept på valgmøte

Foto: (Scanpix)

To opposisjonspolitikere i Venezuela ble lørdag skutt og drept mens de drev valgkamp for presidentkandidat Henrique Capriles.

30.09.12 10:00

De to var på vei til et valgmøte i delstaten Barinas da det ble avfyrt skudd fra en van mot bilene de kom med. Barinas er hjemstaten til president Hugo Chávez. Øyenvitner sier at gjerningsmennene satt i en bil som tilhørte enten det statlige oljeselskapet PDVSA eller kontoret til den lokale ordføreren.

Ifølge BBC tilhørte den ene politikeren Capriles parti Primero Justicia, mens den andre var uavhengig. Han drev likevel valgkamp for Capriles, som neste helg utfordrer venstreorienterte Chávez i presidentvalget.

Møtt av motstandere
Opposisjonspartiet til Capriles hadde planlagt å holde et valgmøte i Barinas lørdag, men veien ble blokkert av Chávez-tilhengere.

Da bilkortesjen til de to politikerne forsøkte å presse seg gjennom folkemengden, ble de to skutt, ifølge en kunngjøring fra Primero Justice.

«Denne tragedien gir oss mer styrke og tro til å kjempe for et Venezuela der det råder rettferdighet og ikkevold,» skriver partiet i en kunngjøring.

Henrique Capriles selv skriver i en Twitter-melding at han er svært lei seg etter de dårlige nyhetene.

Vold og våpen
Venezuela er et land med svært mange våpen og liten kontroll over dem. Voldskriminalitet er den saken et flertall av velgerne sier de er mest opptatt av.

Venezuelanske myndigheter har bekreftet drapene, og regjeringen har lovet at gjerningsmennene skal stilles til ansvar. Innenriksminister Tareck El Aissami sier at omstendighetene rundt angrepet fortsatt er under etterforskning.

En paraplyorganisasjon for opposisjonen i landet, Demokratisk enhet, krever en rask etterforskning. Ytterligere to personer ble såret i hendelsen, og straks etter ble seks personer pågrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.