*Nettavisen* Nyheter.

Politikere vil avkriminalisere hiv

Oslo (NTB): Det bør ikke være straffbart å smitte noen uaktsomt med hiv, mener Aps Håkon Haugli og Høyres Bent Høie, begge profilerte homofile politikere.

I dag kan man risikere å bli dømt til inntil tre års fengsel for uaktsomt å overføre hivsmitte eller utsette en annen for fare for å bli smittet. Ifølge straffelovens paragraf 155 trenger man ikke å ha smittet noen for å bli straffet; det holder om det viser seg at du er hivsmittet, og har hatt ubeskyttet sex.

Både Høie og Haugli mener denne paragrafen må bort, skriver Klassekampen.

- Denne loven hindrer testing og åpenhet om hiv og aids og virker dermed mot sin hensikt. Derfor vil vi i Aps homonettverk fjerne den, sier Håkon Haugli, stortingsrepresentant og leder for nettverket.

- Jeg er helt enig med Haugli i at denne loven må endres, sier Bent Høie som er komitéleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Høie presiserer at Høyre ikke har tatt stilling til loven ennå, men med SVs vedtak om å støtte kravet om å fjerne paragrafen, vil det være solid flertall på Stortinget for lovendring dersom Høie og Haugli vinner fram i sine partier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.