RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerrabatt på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Konsernsjef Jan Reinås i Norske Skog går til frontalangrep på norske politikeres innblanding i næringslivet, og mener norske aksjer prises med en rabatt på minst 30 prosent på grunn av politikerne
– Rabatten på Oslo Børs er i hvert fall er 30 prosent, og det er mye, sier Reinås til Dagens Næringsliv.

– Hafslund-saken er tragisk. Det er nok et eksempel på hvordan staten blander seg inn i kommersielle, forretningsmessige forhold med statlige penger og skaper usikkerhet hos utenlandske investorer omkring statens adferd. Det gjør at mange kvier seg fra å gå inn og investere. Det spiller ingen rolle om Hafslund er finsk, så lenge selskapet gjør det bra, sier Reinås.

– Av-og-på-holdningen fra politikerne når det gjelder å bruke statlige penger, gjør at utenlandske investorer blir veldig redde for å putte penger i norske selskaper. Norske politikere blander seg inn i næringslivet og legger betydelig usikkerhet og hindringer inn i fri omsetning av selskaper og aksjeposter. Utenlandske investorer vet aldri når det blir intervenert fra staten, sier Reinås, som mener staten burde selge seg ned i norske selskaper for å bedre likviditeten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere