Politikollega skal ha sett paret på brua

Foto: Arild Hansen (Telemarksavisa)

En kollega av den drapssiktede politimannen i Brevik, skal ha observert de to gående over brua forut for at Linn Madelen Bråthen (33) havnet i sjøen.

20.08.13 08:51

Politikollegaen var ikke øyenvitne til det angivelige drapet, men så de to sammen på spasertur, etter det VG får opplyst.

Den drapssiktede politimannen (40) ble fredag fengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Han hevder de to gikk på en spasertur uten noe bestemt mål, og at det var hun som valgte retningen.

Da 33-åringen ble funnet død, var den siktede politimannen selv med for å identifisere henne, og dødsfallet ble umiddelbart kategorisert som selvmord. Først da en venninne av den avdøde skaffet avgjørende videobevis, tok politiet tak i saken, og den ble overført til Vestfold politidistrikt.

Etter at han først ble siktet for falsk forklaring, endret han sin versjon av hendelsesforløpet. Han hevder nå at han ble vitne til at Bråthen tok sitt eget liv ved å hoppe fra Breviksbrua. Politiet mener imidlertid at 40-åringen dyttet eller kastet henne ned.

(©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.