Politikvinne tatt for narkosmugling

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Bestilte sovepiller på nettet

23.10.10 11:00

Det var i januar at Tollvesenet stanset en postforsendelse til kvinnen i slutten av 20-årene fra Bergen. I pakken fant tollerne innsovingsmedikamentet Stilnox. Det inneholder virkestoffet Zolpidem, som er oppført på narkotikalisten.

Les hele saken fra Bergensavisen her

Saken ble anmeldt til politiet. Da bergenspolitiet fant ut at det var en av deres kolleger som var adressat, ble saken overført til Sogn og Fjordane politidistrikt.

Fikk bot
Under etterforskningen kom det frem at politibetjenten ved to anledninger i fjor høst og i januar hadde bestilt til sammen 90 tabletter fra Storbritannia.

– Vi mener at siktede burde ha skjønt eller forstått at tablettene inneholdt narkotika, sier politiadvokat Knut Broberg til BA.

Kvinnen fikk en bot på 5000 kroner som hun har nektet å vedta.

– Hvorfor, vet jeg ikke, men saken kommer dermed opp for retten, sier Broberg. Han kjenner ikke til at saken har fått noen personalmessige konsekvenser for politikvinnen.

I dag er det tillatt å kjøpe legemidler over internett så lenge det er til eget forbruk og at det ved innførsel via post skjer innenfor EØS. Legemidler som anses som narkotika er ikke lov å innføre.

Tollvesenet på Alnabru kontrollerer posten som kommer inn til Norge. De stopper minst ti pakker med ulike stoffer og piller daglig. Legemidler som det ikke finnes resept for.

Forsvareren hennes, advokat Erik Mjell, ønsker ikke å kommentere saken.

Bivirkninger
Sovemedisinen Stilnox har flere ganger vært omtalt i mediene.

I Australia har myndighetene vurdert å stramme inn restriksjonene for medisinen og plassere den i samme kategori som morfin, amfetamin og andre narkotiske legemidler, Blant rapporterte bivirkninger er matorgier og sex, maleprosjekter og bilkjøring – alt i søvne.

Les flere saker fra Bergensavisen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politi

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag