RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikvinne truffet av vådeskudd i politibil

En politikvinne ble søndag truffet i foten av et vådeskudd som hun utløste selv. Hendelsen skjedde inne i en tjenestebil, og det er uvisst om kvinnen får varige mén.

– Hun var uheldig og gjorde feil håndgrep på tjenestepistolen da hun avsluttet vakten sin søndag kveld. Det gikk av et skudd som traff henne i foten inne i politibilen, sier politimester Johan Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt til TV 2.

Både Politidirektoratet, Arbeidstilsynet og Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen. Det er nå rapportert om til sammen 24 vådeskudd i norske politidistrikter hittil i år.

– Vådeskudd skal ikke skje, men uhell forekommer. Jeg mener våre folk er godt nok trent. Vi har faste prosedyrer. De er fulgt i denne saken, men med et avvik. Nå vil vi selvfølgelig gjennomgå denne hendelsen for å lære og for å bli bedre i framtiden, sier Welhaven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere