RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiledelsen i Oslo eser ut

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): På 13 år har antall ansatte i Politidirektoratet økt med 64 prosent. Snart må de flytte til et nytt og større bygg.

Da Politidirektoratet (POD) ble opprettet i 2001, var de 120 ansatte. I dag er det 197 årsverk i direktoratet. I tillegg kommer innleide, eksterne årsverk, skriver Bergens Tidende.

Stillingsveksten har ført til at direktoratet har plassproblemer. I dag er de ansatte fordelt på fire ulike kontorlokaler. Fra 2015 skal de samles i et nytt bygg på Majorstuen i Oslo. Leiekontrakten ble undertegnet i slutten av november.

Ifølge en evaluering av POD fra tidligere i år, har driftsbudsjettet økt relativt jevnt fra om lag 80 millioner kroner i 2002 til om lag 125 millioner i fjor.

Ledelsen i POD mener at stillingsveksten har vært helt nødvendig.

- Politidirektoratet har gjennom flere rapporter og analyser blitt utsatt for kritikk for liten kapasitet på områder som IKT og styring. I disse rapportene står det at direktoratet må ha en kraftigere bemanning for å dekke oppgavene. Derfor ansetter vi nå flere for å styrke vår kapasitet og bemanning, skriver assisterende politidirektør Vidar Refvik i en e-post til Bergens Tidende. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere