RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politileder krever kvinneplan i politiet

Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er altfor få kvinner i lederstillinger i politiet,
Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er altfor få kvinner i lederstillinger i politiet, Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)
Bare fire av 27 politimestre er kvinner. Nå krever lederen i Politiets Fellesforbund at politikerne lager en plan for å rekruttere flere kvinner til lederstillinger i politiet.

– Nå må politikerne sette seg ned og lage en plan for å få flere kvinnelige ledere inn i etaten. Det er et sterkt behov i dag for å ha en bedre balanse mellom kvinner og menn, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til P4.

Han mener den lave andelen kvinner blant landets politimestre bidrar til å svekke norsk politi. Han ser for seg at Politidirektoratet følger opp planen.

Allerede i slutten av august skrev Dagbladet at kvinneandelen blant politimestrene har sunket fra én av tre til én av fire de siste årene. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa den gang at direktoratet allerede har satt i verk en plan for å komme i mål.

– Det plager meg. Vi har en kvinnekrise. Vi skal og må ha flere kvinnelige ledere. Vi har som etat over tid sviktet i rekrutterings- og lederutviklingsarbeidet. Og vi må erkjenne at det ikke bare er antallet kvinnelige politimestre som er for lavt. Det er for få kvinnelige ledere på alle nivåer, og alle arbeidsområder: etterforskning, strategisk og operativt, sa Humlegård til avisen. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere