RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politilederne: Alt må ikke endres i norsk politi

Oslo (NTB): Alle la seg flate for 22. juli-kommisjonens kritikk mot norsk politi, men i politiet er det klare motforestillinger mot rapporten.

Lederen av Norsk Politilederlag, Jonny Nauste, skriver i høringsuttalelsen til rapporten at de på generelt grunnlag mener det negative bildet som tegnes av norsk politi trenger en korreksjon, skriver Aftenposten.

Kriminalbekjempelsen har gått i en positiv retning de senere år, noe som ikke minst skyldes god ledelse rundt omkring i politidistriktene, skriver Nauste.

- Vi vil sterkt fraråde at man nå «tar av» i den forstand at «alt» skal endres i norsk politi. Vi mener at dette heller ikke var meningen med Gjørv-kommisjonens anbefalinger, mener han.

- Vi må derfor ta med oss det gode arbeidet gjort i de senere år, samtidig som arbeidet med å forbedre oss på de felter som ble avdekket som kritikkverdige den 22. juli 2011 blir gitt høyeste prioritet, fastslår Nauste.

Kommisjonen mente det ikke var ressursmangel, men hvordan politiets ressurser ble brukt som er hovedproblemet i politiet. Det er flere politimestre helt uenig i. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere