Gå til sidens hovedinnhold

Politiloggen: Potteplante utløste brannalarm

Politi og brannvesen får mange meldinger om mulige branner. Heldigvis er det ikke alltid så alvorlig. Her er politiloggen for helgen 25. til 27. januar.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Sist fredag i 22-tiden ble det meldt om mulig brann i en bolig i Kampheimveien på Oppsal. Det var ingen hjemme, men nærmere undersøkelser viste at det var glør i en blomsterpotte som sto litt for tett inntil en basskasse.

- Det kom litt røyk, men det oppsto ingen brann, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Beboeren i leiligheten ble varslet om forholdet. Les videre for flere politinotiser fra helgen:

Røyk uten ild

MUNKERUD: Fredag morgen rykket politi og brannvesen ut til P.A. Holmsvei etter melding om mulig pipebrann. Det hele viste seg å være ganske udramatisk, for der var det ingen pipebrann og utrykningskjøretøyene kunne forlate stedet.

Skadet dør og vindu

SKØYENÅSEN: Fredag morgen ble det oppdaget at det hadde vært innbruddsforsøk i en bedrift på Skøyenåsen. Det var skadeverk på både dør og vindu, men tyvene hadde tydeligvis ikke klart å ta seg inn. Politi foretok åstedsundersøkelser.

Falsk alarm på Ryen?

RYEN: Klokken 17 sist fredag gikk innbruddsalarmen hos et trykkeri i Ryensvingen. Politi rykket ut og fant en åpen dør på stedet, men det var ikke tegn til innbrudd. Det er uvisst om tyver hadde vært på ferde eller om noen ansatte bare hadde glemt å låse/lukke etter seg.

Kjedekollisjon med fire biler

RYEN: Fredag i 17-tiden smalt flere biler i hverandre på E6 ved avkjøringen til Brattlikollen/Sandstuveien. Fire biler var involvert i kjedekollisjonen, men det ble kun materielle skader. Sistemann i rekken, en 23-åring, ble fratatt førerkortet.

Pågrep to ranere

MORTENSRUD: Natt til lørdag varslet en taxisjåfør politiet etter å ha blitt ranet av to personer ved Mortensrud t-banestasjon. Politiet kom med flere patruljer og hunder, og etterhvert pågrep de to personer på 18 og 20 år på deres bopæler. De er mistenkt for forholdet, som mest sannsynlig vil regnes som grovt tyveri etterfulgt av trusler. Taxisjåføren kom ikke fysisk til skade.

Kjørte på 12-åring

RYEN: I 17-tiden sist lørdag ble en 12 år gammel jente påkjørt i krysset Raukveien/Enebakkveien. Hun skal ha blitt truffet av venstre speil på en bil i et fotgjengerfelt, og ble lettere skadet. Jenta ble kjørt til legevakten, mens sjåføren som kjørte på henne ble fratatt førerkortet.

Beruset sjåfør

SÆTER: I ettiden natt til lørdag stanset politiet en bil i Ekebergveien, etter mistanke om at sjåføren var beruset. En kvinne på 39 år ble kjørt til sentralarresten.

Knuste brannvarsler

HOLMLIA: Natt til søndag ble sprinkleranlegget i Holmlia Sentervei 28 utløst, og folk begynte å evakuere seg selv. Da politi og brannvesen rykket ut fant de verken brann eller røyklukt, og det viste seg at det var falsk alarm etter at noen hadde knust en brannvarsler.

- Dette er feil og farlig bruk av brannvarslingsanlegg, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon. De har ingen opplysninger om mulige gjerningsmenn.

HER KAN DU LESE POLITILOGGEN FOR FORRIGE UKE

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen