*Nettavisen* Nyheter.

Politimann drept

Foto: Rami Abood

Politimannen som ble knivstukket under oppdrag i Nordland døde av skadene.

21.04.10 20:00

SISTE: Helgeland politidistrikt bekrefter i en pressemelding klokka 19.47 onsdag at politimannen som ble knivstukket på oppdrag onsdag ettermiddag døde av skadene.

Drept på psykiatri-oppdrag
- Han ble stukket med kniv av en person som skulle hentes for innleggelse ved psykiatrisk sykehus. Politimannen døde av skadene han ble påført. Gjerningsmannen er foreløpig ikke pågrepet. Vi har en væpnet aksjon på gang i Rana nå, heter det i uttalelsen fra politimesteren.

Det er bebudet en pressekonferanse ved Mo i Rana politistasjon klokka 21.30.

Det var Rana Blad som først brakte meldingen om at politimannen døde av skadene. Helgelandssykehuset opplyste overfor avisa at politimannen som ble stukket ned på oppdrag i Mo sentrum i Rana kommune i Nordland er død.

- Politimannen var død ved ankomst akuttmottaket ved Helgelandssykehuset Mo i Rana klokken 18.15, uttalte overlege Håkan Ivarsson til Rana Blad.

Klokka 18.45 kunne ikke Helgeland politidistrikt bekrefte dette overfor Nettavisen, men en time senere kom altså bekreftelsen fra politimesteren.

- Kollega var vitne
Ifølge VG Nett var politimannens kvinnelige kollega vitne til hendelsen. Hun kom seg uskadd ut av huset.

Væpnet politiaksjon
Bevæpnet politi rykket ut til stedet.

- Vi kan bekrefte at en polititjenestemann er skadet, men har foreløpig ikke mer informasjon å komme med. Situasjonen er ikke avklart, uttalte Marte Lundestad på Helgeland politidistrikts operasjonssentral til Nettavisen klokka 17.40.

En politistyrke på rundt 20 personer deltar i aksjonen med å pågripe den antatte gjerningspersonen, meldte NRK Nordland på nett klokka 18.50.

Rana Blad skriver i sin nettutgave ved 19-tiden at politiet har advart folk på stedet om at det kan bli avfyrt skudd. Folk er blitt bedt om å trekke seg tilbake.

Les mer i Rana Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.