RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann etterforskes for råkjøring

En tjenestemann i UP i Nordland etterforskes nå av Spesialenheten for politisaker.

Politimannen var på jobb i sin tjenestebil med videoovervåkning da han registrerte to ungdommer i en bil med høy hastighet på vei mellom Naurstad og Tverlandet. UP-bilen tok opp forfølgelsen, og fikk stoppet råkjøreren.

Ungdommen er senere dømt til fengsel og inndragning av førerkortet.203 km/t. UP-tjenestemannen ble rost for politiarbeidet. Ingen reagerte negativt på jobben han hadde gjort. Men så kom artikkelen i Avisa Nordland fra rettssaken mot bilføreren.

I retten gikk det fram av UP sin videofilm at farten hadde vært oppe i 203 kilometer i timen for å hente inn ungdommene. Dermed kastet Spesialenheten for politisaker seg over saken. De sikret seg videoen, sendte den over til SINTEF for analyse og konkluderte at UP-tjenestemannen hadde kjørt uforsvarlig.

Under etterforskning
Saken er fortsatt under etterforskning.

- Så lenge det skjer, ønsker jeg ikke å gi noen kommentar, sier politimannen til Avisen Nordland.

Til fagbladet Politiforum sier han:

- Ingen ting av det vi gjorde, strider mot det vi har lært. Dette var etter boka.

Heller ikke sjefen hans i Nordland, Knut Danielsen, vil kommentere saken mens den etterforskes.

- Vi må tåle innsyn fra uavhengige. Jeg forstår at noen kan reagere på høye hastigheter. Det er betimelig at det stilles spørsmål. Men jeg gjentar det jeg sa til AN da saken var i retten. UP sine videobiler er satt til å stanse potensielle drapsmaskiner. Vi må nødvendigvis kjøre fortere enn dem for å nå dem, sier Danielsen.

Han er i tjeneste
Politimannen som nå etterforskes for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, om å ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt i trafikken, er i tjeneste som vanlig.

- Det har aldri vært noe tema å suspendere tjenestemannen, sier Knut Danielsen.

Forfølgelsen av bilen skjedde over en strekning på drøyt tre kilometer langs fylkesvei 17. Det var ingen oppjaget biljakt. Det oppsto heller ingen faresituasjoner før UP hadde innhentet bilen.

Den unge bilføreren ble målt til en gjennomsnittsfart på 136 kilometer i timen før han ble stanset like før rundkjøringen til riksvei 80 på Tverlandet.

Les flere saker hos AN.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere