Gå til sidens hovedinnhold

Politimann får sparken etter snoking med Tinder-date

Mannen i 30-årene ble dømt for omfattende snoking, men ville beholde jobben.

Da saken var oppe i Oslo tingrett i februar, ble politibetjenten dømt til 15 dagers betinget fengsel for grove brudd på tjenesteplikten og for brudd på taushetsplikten. Mange av søkene gjorde politibetjenten sammen med sin daværende Tinder-date.

Politiets utlendingsenhet (PU) ville gi mannen sparken, men han klaget saken inn for ansettelsesrådet i PU.

Ansettelsesrådet opprettholdt avgjørelsen, men da klaget politimannen saken videre inn for det sentrale ansettelsesrådet som er underlagt Politidirektoratet.

Les også: Vil sparke politimann etter snoking med Tinder-date

Nå har Politidirektoratet behandlet klagen på avskjedsvedtaket fra politibetjenten. Han mister jobben.

Grove brudd

Vedtaket som ble fattet av PUs ansettelsesråd ble opprettholdt av det sentrale rådet.

– Det innebærer at politibetjenten har fratrådt sin stilling fra og med den 23. juli 2018, skriver fungerende personalsjef i PU, Lars Vegard Aamodt, i en E-post til Nettavisen.

Han legger til at PU ser alvorlig på saken.

– Vi er tilfreds med at det sentrale ansettelsesrådet stadfestet vedtaket om avskjed, fortsetter han.

Nettavisen har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen. Hun kan ikke kommentere saken, eller svare på hvorvidt de nå vurderer et sivilt søksmål.

Ga ut opplysninger til Tinder-date

26 av de om lag 70 søkene, som foregikk over en periode på ni måneder, gjorde politibetjenten sammen med sin daværende Tinder-date. Ved en anledning skal han også ha latt henne avfotografere PC-skjermen.

Ifølge mannens forklaring ble han lurt til å tro at Tinder-daten også jobbet i politiet, og kvinnen skal ha bedt ham om å søke opp spesifikke personer i registeret.

Han skal også ha gjort søk i saken til den såkalte «trusemannen». I tillegg skal har han søkt på saker som et familiemedlem, også ansatt i politiet, har jobbet med.

Det er Spesialenheten for politisaker som har etterforsket saken mot politimannen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 97777100. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Les også

Full politimann truet taxisjåfør

Kommentarer til denne saken