RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann frikjent for skade på arrestant

Sist oppdatert:
Skien (NTB): Agder lagmannsrett har frikjent en 55 år gammel politimann som var tiltalt for å ha påført en arrestant hjerneskade.

Sammen med to kolleger rykket tjenestemannen ut til et hus i Bø i Telemark i mai i fjor for å ta hånd om en ruset mann som hadde trengt seg inn i boligen.

De fikk armene til inntrengeren på ryggen, satte på ham håndjern, fraktet ham ut av huset og la ham ned på en gressplen på gårdsplassen.

Aust-Agder tingrett mente det ikke var tvil om at politimannens press mot 23-åringens kropp, mens han lå i mageleie, var det som forårsaket puste- og hjertestans. Og at det igjen forårsaket hjerneskaden.

I dommen fra tingretten ble politimannen dømt til betinget fengsel i 30 dager og til å betale 20.000 kroner i erstatning. I ankesaken kom Agder lagmannsrett enstemmig fram til at «tiltalte ikke har vist grov uforstand i tjenesten», skriver Varden.

Lagmannsretten legger til grunn at amfetaminbruk kan ha vært en medvirkende årsak til respirasjonsstansen. De andre politifolkenes forklaring om hvor lenge og hvordan tiltalte satt oppå mannen, er også tillagt stor vekt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere