*Nettavisen* Nyheter.

Politimann har fått andre oppgaver etter skyteepisode i Oslo

Politimannen som skjøt en kvinne på Grønland i Oslo sist uke, er tatt ut av tjeneste og omplassert. Foto: Tommy Brakstad (Mediehuset Nettavisen)

Politimannen som skjøt og skadet en kvinne på Grønland i Oslo sist uke, har fått andre arbeidsoppgaver, opplyser politiet i Oslo. Kvinnen holdes fortsatt i koma.

25.09.15 16:31

Politimannen skjøt en kvinne i magen etter at hun skal ha forsøkt å hogge etter et barn med kniv. Fredag melder politiet at politimannen er gitt andre arbeidsoppgaver ved politidistriktet, noe som inngår i rutinene i slike tilfeller.

Politimester Hans Sverre Sjøvold sier han har forståelse for at det stilles en del spørsmål etter skyteepisoden på Grønland.

– Jeg vil først sterkt beklage at situasjonen ble slik at politiet fant det nødvendig å avfyre skudd og som medførte personskade. Derfor etterforsker Spesialenheten for politisaker rutinemessig saken for å avklare hendelsesforløpet, sier Sjøvold i en pressemelding.

Etterforskes

Han sier at det i påtaleinstruksen heter at «selv om det ikke er grunn til mistanke om en straffbar handling, skal etterforskning settes i verk dersom noen dør eller blir alvorlig skadd som følge av politiets tjenesteutøvelse.»

– Med de opplysninger som til nå er kjent for meg i saken, legger jeg til grunn at tjenestehandlingen var lovlig. Etter hendelsen er tjenestemannen rutinemessig gitt andre arbeidsoppgaver ved politidistriktet, sier Sjøvold.

Siktet for drapsforsøk

Skuddet ble avfyrt fredag forrige uke. En politipatrulje rykket ut til åstedet etter å ha mottatt melding om at en kvinne ropte at hun skulle drepe et barn. Politiet opplyste at patruljen åpnet ild etter å ha sett at hun var i ferd med å hogge med kniv mot et barn.

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene og av somalisk opprinnelse, er siktet for forsøk på drap på en åtte år gammel gutt. Hun ligger fortsatt i kunstig koma, men forsvarer Kjell T. Dahl opplyser til NTB fredag at hun er utenfor livsfare.

Kvinnens familie er fortsatt av den oppfatning at han burde bli suspendert så lenge etterforskningen pågår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.