RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svensk politi patruljerer på sentralstasjonen i Stockholm.
Svensk politi patruljerer på sentralstasjonen i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/tt (NTB scanpix)

Politimann i Stockholm: - Jeg kunne aldri sluppet av gårde barna mine til T-banen

Sist oppdatert:
Politiet i Stockholm føler seg maktesløse overfor de unge, kriminelle guttene fra Nord-Afrika som befinner seg på og rundt sentralstasjonen i byen.

Politiet i Stockholm klarer ikke lenger gjøre jobben sin, melder SVT

En av hovedårsakene til dette er de kriminelle, unge mennene ved og rundt sentralstasjonen i byen som opptar store ressurser. 

Svenske myndigheter anslår at det dreier seg om rundt 800 unge gutter, fra Marokko og andre land i Nord-Afrika, som oppholder seg ulovlig i Sverige og livnærer seg på kriminalitet.

- Det er guttene som er et enormt problem for oss. De stjeler ting over alt og behandler ordensvaktene på sentralstasjonen dårlig. De beføler jenter mellom bena og slår dem når de sier i fra. Alle politimenn vet om dette, sier en politimann som ønsker å være anonym til SVT. 

- Uholdbar situasjon 

Politet i Stockholm forteller at situasjonen er uholdbar og at det er umulig å gjøre jobben sin, fordi problematikken går på bekostning av andre arbeidsområder. 

- Jeg kunne aldri sluppet av gårde barna mine til T-banen, fortsetter den anonyme politimannen. 

Ifølge Metro forsvinner ofte de unge mennene før behovet deres for asyl i Sverige skal utredes. 

- Felles problem 

Tidligere denne uken ble det kjent at Sverige og Marokko skal samarbeide for å kunne sende tilbake personene det dreier seg om, som ikke har behov for asyl. 

- Vi er enige om at vi har et felles problem å løse og at vi må finne måter å identifisere disse menneskene på og returnere dem, sa innenriksminister Anders Ygeman til TT tirsdag denne uken. 

Les også: Denne filmen får skylden for at gategutter reiser til Sverige 

- Fra ni år og oppover

Tidligere har SVT skrevet om hvordan svensk politi ikke klarer å håndtere flyktningbarn fra Marokko som kommer alene til Sverige. 

Enkelte av barna tar ikke i mot hjelpen som tilbys dem i løpet av asylprosessen og rømmer fra bostedene de plasseres i for å leve på gaten og forsørge seg av kriminalitet. 

- Vi regner med at det er rundt 200 barn fra Marokko i sentrum som på kvelder og netter begår lovbrudd. De er fra ni år og oppover, sa Christian Fröden, politimann i Stockholm, til SVT Nyheter i mai i fjor. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere