*Nettavisen* Nyheter.

Politimann mistet jobben etter råkjøring

En politimann er i Ofoten tingrett fradømt stillingen som politibetjent og retten til å jobbe i politiet for alltid, etter å ha blitt tatt for råkjøring. Se flere notiser her

06.08.10 09:28

HTML EMBED

SISTE NYHETER

SISTE SPORT


Mannen ble også dømt for å ha sendt en trussel-SMS til sin tidligere samboer, skriver Lofot-Tidende.

Polititjenestemannen i 30-årene ble i juni 2008 tatt for å ha kjørt i 131 kilometer i timen i en 80-sone på Hamarøy i Nordland. Da han ble stanset, skal han ifølge dommen ha forsøkt å overtale UP til å skrive ned hastigheten til 115 kilometer i timen, og dette blir av retten sett på som det mest alvorlige forholdet.

«En svikt som tiltaltes forhold her representerer, er uverdig og virker nedbrytende på den for politiyrket nødvendige tillit og aktelse utad overfor allmennheten», heter det i dommen.

I mai 2009 ble saken overlatt til Spesialenheten for politisaker, og i oktober samme år ble mannen pågrepet. Under pågripelsen ble det funnet tre ampuller anabole steroider. Han ble ikke dømt for dette siden bruk og besittelse av dopingmidler ikke er straffbart, men retten bemerker i dommen at bruk og besittelse av anabole steroider er et uheldig forhold for en polititjenestemann.

Mannen ble i tillegg dømt til 90 dagers betinget fengsel, to års prøvetid, og han må betale 5.000 kroner i sakskostnader. Den tidligere politimannen er nå i gang med ny utdanning. Mannens forsvar, advokat Roar Edvardsen, ønsker ikke å kommentere saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat: Mange er uegnet som foreldre

Oslo (NTB): Barnevernet får for mye kritikk for jobben de gjør, mener politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt.

Bilberg jobber med vold og sedelighetssaker og har mye kontakt med barnevernet og familier med problemer.

- Vi ser at det er veldig mange familier med foreldre som er helt uegnet til å ha omsorgen for barn, forteller han til Bergens Tidende.

- Det er mye rusproblemer, ekteskapelige konflikter, seksuelle overgrep, vold og foreldre som er mest opptatt av karriere. Felles for dem er at de er opptatt av andre ting enn det barn trenger mest, nemlig omsorg, oppmerksomhet, trygghet og klare rammer for sin atferd, sier han.

Han karakteriserer mange av foreldrene de kommer i kontakt med, som ganske nonchalante når det gjelder barns behov.

- De føler at de nærmest har eiendomsrett på barna. Mange viser liten vilje til å motta hjelp eller veiledning om hvordan de skal gi barna omsorg, sier han. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Full retrett fra Oslo-politiet

Oslo (NTB): Nå blir det slutt på talltriksing i Oslo-politiet for å øke oppklaringsprosenten.

Torsdag ble det kjent at Oslo politidistrikt oppfordrer politijuristene til å føre opp flere tiltalepunkter i én og samme narkotikasak, i strid med Riksadvokatens instrukser.

Nå gjør Oslo politidistrikt full retrett, skriver Dagsavisen. Torsdag sendte visepolitimester Sveinung Sponheim ut et notat til politijuristene: «Man skal se bort ifra notatet av 22. desember 2009, og kun opprette siktelsesposter der hvor dette kan ha straffeutmålingsgevinst, ha betydning for den videre etterforskningen, og/ eller iretteføring av saken.»

Politijurister Dagsavisen har vært i kontakt med, har reagert kraftig på praksisen.

- Dette handler kun om å pynte på oppklaringsstatistikken, hevder jurister i Oslo politidistrikt, som ønsker å være anonyme. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Ildspåsettelse på asylmottak

En beboer på asylmottaket på Haslemoen i Våler ble torsdag kveld pågrepet, mistenkt for å ha prøvd å tenne på et rom på mottaket.

- Mannen skal ha satt fyr på noe papir inne på et rom. Dette ble oppdaget og slukket av de ansatte. Ingen ble skadet i episoden. Den mistenkte er pågrepet og satt i sentralarresten, forteller operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 21.30.

Den siste tiden har det vært mye bråk og uro Haslemoen i Våler kommune i Solør.

Etter brannene og urolighetene ved de to ventemottakene Lier og Fagerli tidligere i juli, ble beboerne midlertidig flyttet til ulike transittmottak i østlandsområdet, blant annet til Haslemoen. Beboerne som kom fra ventemottakene, har endelig avslag på sine asylsøknader.

De tre overnattingsbrakkene som huset avviste asylsøkere på det statlige ventemottaket i Lier utenfor Drammen, ble totalskadd i en påsatt brann. To av brakkene brant ned til grunnen, mens skallet fortsatt står på den tredje brakka.

Dermed hadde ikke Norge lenger noen fungerende ventemottak etter at det andre mottaket på Nannestad ble ødelagt av beboerne dager før.

Mange av dem som bodde på mottaket, visste om brannen på forhånd, og et flertall hadde pakket bager og vesker på forhånd for å sikre eiendelene sine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.