*Nettavisen* Nyheter.

Politimann nesten kjørt ned på Karmøy

Kopervik (NTB): To menn er pågrepet etter at de forsøkte å kjøre ned en politimann i Kopervik på Karmøy natt til søndag. Politimannen ble ikke skadd.

Det var ti minutter over midnatt at politimannen ble forsøkt kjørt ned. Politimannen var ute på et tjenesteoppdrag på en adresse i Kopervik da bilen med de to mennene kom kjørende.

- De to er godt kjent av politiet fra før, så vi ville gjerne snakke med dem, noe de ikke var interessert i. Da de kjørte fra stedet, nærmest sneiet de borti politimannen. Han ble truffet i beinet av bilen, men ble ikke skadet, opplyser operasjonsleder Trond Olav Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Drøye én time senere ble bilen observert ved Karmsund bru idet den var på vei over fra Karmøy til Haugesund. Etter en lengre biljakt på både nordlige deler av Karmøy og i Haugesund stoppet ferden i inngangspartiet til en Kiwibutikk i Haugesund.

- Politiet oppnådde ikke å stanse bilen på Karmøy, og den kom seg over til Haugesund hvor den ble forfulgt i cirka 30 minutter i diverse gater i sentrumsnære strøk før den kjørte inn i inngangspartiet til en Kiwiforretning i krysset Tuhauggata og Breidablikkgata. Det var ikke snakk om hårreisende hastigheter, understreker Friberg.

I bilen befant det seg to menn som ikke ble alvorlig skadd i kollisjonen, men inngangen til butikken fikk store skader. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.