*Nettavisen* Nyheter.

Politimann raser: - Jeg ble ikke politi for å plyndre asylsøkere

Politimann Jacob Nielsen (innfelt) reagerer på at regjeringen i Danmark foreslår å beslaglegge større pengebeløp og verdigjenstander fra asylsøkere som kommer til landet. Foto: Scanpix Denmark / AFP PHOTO

Jacob Nielsen reagerer på Danmarks plan om å beslaglegge større pengebeløp og verdier fra asylsøkere på grensen.

20.12.15 14:31

Et forslag fra den danske regjeringen sier at politiet skal gjennomsøke bagasje og kroppsvisitere asylsøkere i jakt på penger og verdigjenstander som skal finansiere asylsøkernes kost og losji i Danmark.

Forslaget har fått kritikk i utlandet, men nå har også en dansk politimann sett seg lei.

– Jeg ble ikke politimann for å plyndre flyktninger for eiendeler, skriver Jacob Nielsen, som jobber som politimann i København, på Facebook.

– Forestiller regjeringen seg at jeg skal stå ved grensen og plukke ut gull ut fra munnen og underbuksene på dem når de forsøker å skjule det siste de har? skriver han videre.

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge forslaget til regjeringen skal asylsøkere få lov til å beholde pengebeløp på under 3.000 kroner, mobiltelefoner, klokker og verdigjenstander med affeksjonsverdi, såfremt de ikke har svært høy verdi.

Nielsens viser til besteforeldrene, som var motstandsfolk under krigen, og som han tror ville snudd seg i graven med tanke på hvem han kom til å ligne på hvis han skulle gjennomføre forslaget.

– Jeg tar ofte ting fra folk fordi de er ulovlige, stjålet fra andre eller blir brukt til å skade andre, men jeg tar aldri klærne av folk eller roter i munnen for å ta deres egen ring, skriver Nielsen.

Danske Ekstra Bladet meldet at Rigspolitiet hverken vil kommentere innholdet i Facebook-posten eller om Jacob Nielsen er ansatt i politiet.

- Det er et lovforslag som fortsatt er til høring, så det er ikke en endelig utforming, og derfor har vi ingen kommentarer, sier Thomas Kristiensen til Ekstra Bladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag