RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann reagerer kraftig på kollegaers metoder

Oslo (NTB): En politimann i Oslo mener kollegaenes metoder har ødelagt onklenes liv, ved at de under avhør presset fram uriktige tilståelser.

Tidligere denne måneden fortalte avhørsekspert Asbjørn Rachlew til Magasinet Plot at norsk politi lenge har brukt triks og manipulasjon for å løse drapsgåter. Politibetjent Henrik Storjord Ramstad mener at hans onkel ble utsatt for de samme metodene i 2006. Onkelen og to av hans brødre ble tiltalt for korrupsjon mot Bærum kommune, melder VG.

- De har ødelagt livet hans. Økoteamet i Drammen har benyttet nøyaktig de samme avhørsmetodene som Rachlew beskriver, sier Ramstad til avisen.

Politibetjenten har forsøkt å holde seg unna saken, men ble sjokkert da han hørte om avhørsmetodene. Onkelen ble avhørt etter å ha vært våken i 40 timer. Han fikk også vite at broren hadde fått hjerneslag, men ble nektet å ringe sykehuset. I stedet måtte han inn i et 12 timer langt avhør.

Tilståelsene Ramstads onkel kom med i avhørene, førte trolig til at han fikk en strengere straff. Ramstad klaget saken inn for Spesialenheten for politisaker, der saken ble henlagt. Anken til Riksadvokaten førte heller ikke fram.

Politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt viser til at saken har vært innklaget, uten å ha fått medhold. Hun presiserer at det i en dom fra lagmannsretten bemerkes at det ikke virker som at politiet har presset tilståelsene ut av mannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere